Energielabel verplicht bij verkoop of verhuur van
uw bestaande woning

Wanneer u als eigenaar uw woning wilt verkopen of verhuren dan bent u verplicht om een geldig energielabel te overhandigen. Is er geen geldig energielabel, dan krijgt u als leverende/verhurende partij een boete. Deze boete komt niet ter vervanging van het energielabel, hier dient u alsnog zorg voor te dragen.


Het zelf online aanvragen van een vereenvoudigd energielabel is vanaf 1 januari 2021 niet meer mogelijk. De overheid heeft de regelgeving rondom energielabels verscherpt. Voor het bepalen van het nieuwe energielabel komt een vakbekwaam energieadviseur aan huis. Het nieuwe energielabel is hierdoor betrouwbaarder, nauwkeuriger en bruikbaarder.


Een kwalitatief energielabel wordt in de huidige markt steeds belangrijker voor onder andere de financieringsmogelijkheden van een woning. Daarnaast geeft het inzicht in de investeringen die nodig zijn om de bestaande woning te verduurzamen, het energiegebruik naar beneden te brengen en het wooncomfort te vergroten.


Energielabel Zeeuws-Vlaanderen is gespecialiseerd in het uitbrengen van energielabels voor bestaande woningen en opgenomen in het CRT (Centraal Register Techniek). Uw energielabel wordt gecertificeerd, zodat u verzekerd bent dat het energielabel voldoet aan de eisen die hieraan gesteld worden en heeft een geldigheidsduur van tien jaar.Aanvraagformulier
E-mailen
Info